ons adres

ma t/m vrij:   08.00 - 18.00 uur
di, woe, do:  19.00 - 21.00 uur
zaterdag:      08.00 - 12.30 uur

Camper Service Meerkerk is een zusterbedrijf van:

jaspers

Vochtmeting

In een camper zit veel hout verwerkt, dus is het beter om het vocht buiten de deur te houden. Er zijn heel wat plaatsen waar vocht naar binnen kan dringen. Hierbij valt te denken aan;

•de koppeling tussen wanden en vloer,
•de dakrail,
•het fietsenrek,
•de raamrubbers,
•het dakluik,
•allerlei dakdoorvoeren.

Voor afdichting wordt kit gebruikt. Na verloop van tijd kan die kitlaag echter uitdrogen, waardoor de afdichting in gevaar komt. Als gevolg van schokken en trillen tijdens het rijden, krijgt een kitlaag het zwaar te verduren. Bij kit die op het dak wordt gebruikt, speelt zonlicht een rol. Ook raam en deurrubbers worden bros en gaan barsten. Om zelf te controleren of de kitlaag nog goed afdicht, moeten bijvoorbeeld afdeklijsten worden gedemonteerd.

Het is belangrijk om goed op te letten. Een muffe lucht of schimmelvorming wijst op binnengedrongen vocht. Wanneer je op de binnenwand vochtkringen ziet ontstaan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Voelt een wand zacht en zelfs sponsachtig, aan dan moeten er acute maatregelen worden genomen.

Vochtmetervochtmeter

Een betrouwbare controlemethode is die met behulp van een vochtmeter. De meter wordt tegen de binnenwand van de camper gedrukt, waarna een waarde is af te lezen. Door de meter over de wand te schuiven is de plaats van een lekkage meestal op te sporen. De meter zegt overigens alleen iets over vochtconcentratie, niet over de al aangerichte schade. Daarvoor moet meestal eerst de beplating worden losgehaald.

Door regelmatig een controle met een vochtmeter te laten verrichten, kan waterlekkage in een vroeg stadium worden ontdekt.Vaak zijn de gevolgen dan minder rampzalig.

Bij ons kunt u terecht voor een vochtmeting van kampeerauto. Je ontvangt een rapport waarop de meetresultaten staan van 33 controlepunten.
Let op: Bij een volledige BOVAG onderhoudsbeurt wordt er slechts een beperkte vochtcontrole uitgevoerd.

| online afspraak maken voor de werkplaats | klik hier